NY SKOLE i PANDRUP

22. september 2017

Af: Christian Hem

En ny skole i Pandrup, har nogle spændende perspektiver og visioner i forhold til sammenhængs- kraften mellem Pandrup, Kaas og Moseby.

Pandrup har som hovedby i dag en skole fra 0. til 3. klassetrin, hvilket efter min opfattelse ikke er optimalt, denne udforing vil en ny skole også kunne løse. Derfor har jeg gentagende gang på møder bakket op om planerne og visionerne, som værende både gode og fremtidsorienteret.

Når det endelig stempel fra partierne i kommunalbestyrelsen ikke er kommet endnu er det fordi vi har nedsat en gruppe med medlemmer fra visionsgruppen og politikere til, at afsøge priserne ved en renovering af eksisterende skoler og prisen ved at bygge en ny skole, samt undersøge fordele og ulemper ved dette.

Jeg bakker op om visioner vedr. en ny skole, men jeg bakker også op om, at vi politisk og borgerne må kende et grundlag for at træffe beslutningen. Derfor er det nødvendig, at have følgende oplysninger. Hvad koster en renovering af de to eksisterende? Hvad koster en ny skole? Hvad betyder der for anlægsbudgettet for Jammerbugt kommune de kommende år? Er det nødvendig at optage kommunale lån og i hvilket omgang? Hvor skal skolen ligge og kan dette lade sige gøre for kirke? Jeg siger meget gerne ja til en ny skole, må det være fornuftigt at vi også i denne sag har det rigtig beslutningsgrundlag.