Nyt fra kommunalbestyrelsen november 2018

9. december 2018

41 nye almene boliger i Aabybrocentret 

I forbindelse med renoveringen og fornyelsen af Aabybrocentret bliver der opført nye boliger. Kommunalbestyrelsen har netop godkendt opførslen af de første 29 almene familieboliger og 12 ungdomsboliger i centret. Ud over nye boliger, betyder renoveringen også en forskønnelse af butiks- og erhvervslokaler.  

De nye almene boliger i Aabybrocentret bliver lejligheder, og de kommer til at ligge ovenpå forretningerne og erhvervslokalerne, som også bliver forskønnet og som fortsat kommer til at ligge i stueetagen.  

”Fornyelsen af centret er en begyndelse på Aabybro version 2. Byen udvider sig fortsat i areal, og nu også opad. På den måde sørger vi for, at der kommer en central midtby, der understøtter fortsat handelsliv og bosætning”, fortæller borgmester Mogens Christen Gade.  

Først renoveres den sydlig del
Der tages hul på renovering i den sydlige del af Aabybrocentret mod Østergade. Konkret indgår Aabybrocentret 1, 4A, 4B, en del af 4C og 6 i første fase. 

”Det har været et længe næret ønske at renovere centret i Aabybro. Nu tager vi hul på første del med et betragteligt antal almene boliger. Senere kommer også et antal private boliger, ligesom vi med projektet kommer til at forskønne butikkerne i centret i et tæt og godt samarbejde med lejere og ejere”, fortæller Mogens Christen Gade.  

De 29 almene familieboliger bliver i gennemsnit 99,5 m2 pr. lejemål. Mens de 12 almene ungdomsboliger hver bliver på 50 m2. I tilknytning til de almene boliger kommer der et fælleshus på 100 m2. 

Husleje for familieboligerne bliver på ca. 7.175 kr. pr. måned. For ungdomsboligerne kommer huslejen til at lyde på ca. 4.475 kr. pr. måned.  

Det er planen, at i alt 150 nye boliger skal bygges i takt med, at centret bliver renoveret. Cirka halvdelen af boligerne bliver ejerlejligheder, mens den anden halvdel bliver almene boliger. 

Projektet forventes at gå i gang i oktober 2019 og være klar til indflytning i foråret 2021. 

Flere byggegrunde i Nørhalne og Pandrup 

To parcelhusgrunde i det centrale Nørhalne bliver udbudt i januar 2019 af Jammerbugt Kommune. Mens de resterende seks grunde på Jacobsvej i Pandrup sælges til en fast pris fra 1. december i år.  

De to grunde i Nørhalne ligger på Gartnervænget 8A og 8B, der er en lukket vej i Nørhalne. Grundene er omgivet af boliger hele vejen rundt – på nær et fællesareal.  

”Vi kan se, at der fortsat er stor interesse for at bosætte sig i Jammerbugt Kommune. Derfor er det vigtigt, at vi med jævne mellemrum sørger for, at der kommer nye attraktive grunde til fornuftige priser”, siger borgmester Mogens Christen Gade.  

Parcelhusgrundene i Nørhalne er på henholdsvis 829 m2 og 986 m2, og udbydes til en minimumspris på henholdsvis 275.000 kr. og 325.000 kr. inkl. kloaktilslutning og ekskl. øvrige tilslutningsbidrag. Grundene kommer dermed til minimum at koste ca. 400 kr./m2 inkl. moms og inkl. alle tilslutningsbidrag, hvilket ligger sig op af det niveau både offentlige og private grunde er solgt til i området inden for de seneste ca. tre år.  

Tilslutning til Nørhalne vandværk koster ca. 24.500 kr. inkl. moms. Tilslutning til el koster ca. 17.500 kr. inkl. moms, mens tilslutning til HMN gas koster 15.000 kr. Der er altså tilslutningsbidrag for yderligere ca. 57.000 kr. inkl. moms.  

Grundene forventes at komme i udbud i januar 2019.  

Jacobsvej Pandrup

I slutningen af oktober blev tre ud af ni grunde på Jacobsvej i Pandrup solgt i udbud. Fra 1. december 2018 kan alle med ønske om at bygge selv købe de resterende seks grunde på Jacobsvej i Pandrup til en fast pris på 350 kr./m2 inkl. moms. 

Prisen er fastsat ud fra salget af de tre første grunde i udstykningen. Her blev grundene solgt til en pris på mellem 359 kr./m2 til 404 kr./m2 inkl. moms.  

Udover købesummen skal køberne regne med udgifter til stikledning ved Jetsmark Energiselskab og udgifter til installationer til vand og el fra skel til en kommende bolig.