Opfordring til handling

22. juli 2017

Der mangler læger i Fjerritslev, og situationen er alvorlig.
Derfor vil vi gerne opfordre Region Nordjylland og Jammerbugt Kommune til øjeblikkelig handling.
Vi forestiller os, at vi kan samles bredt – også politisk, og vi forestiller os, at vi i fællesskab kan afholde en dag, hvor vi præsenterer lokalområdet for potentielt interesserede læger og deres familier.
Måske skal vi også præsentere, hvilke andre muligheder, der er i Fjerritslev området, når det handler om akademiske stillinger, og måske……
Mulighederne er mange, og heldigvis så er Fjerritslev faktisk den by i Jammerbugt Kommune, der har flest helårs stillinger, og heldigvis så har vi et fantastisk lokalområde med masser af aktivitet, og heldigvis så har vi en fantastisk natur lige uden for døren, der indbyder til fysisk aktivitet.
Og så har vi kommunens eneste Gymnasium, vi har svømmehal, vi har golfbane, vi har biograf og kunstgræsbane - og sådan kunne vi blive ved. Man burde stå i kø for at bosætte sig i Fjerritslevområdet.
Men sådan er virkeligheden ikke, og derfor mener vi, at vi sideløbende med den tætte dialog, der allerede er imellem Jammerbugt Kommune og Region Nordjylland, også må gøre noget andet.
Derfor vil vi gerne opfordre til øjeblikkelig handling - men for at kunne handle, så skal man planlægge først.
Vi foreslår derfor, at Region Nordjylland og Jammerbugt Kommune tager initiativ til en præsentationsdag for læger og deres familier, og at de får dagen planlagt i tæt samarbejde med Lægehuset i Fjerritslev.
Vi har naturligvis drøftet denne opfordring med Lægehuset, og de bakker op om initiativet.
Samtidig vil vi opfordre til, at man hurtigst muligt laver præcis samme øvelse i andre områder af Jammerbugt Kommune, hvor der også mangler læger – for det er ikke kun et lokalt problem i Fjerritslev.

Med venlig hilsen

Otto Kjær Larsen, Regionsrådsmedlem, Venstre tlf. 24803052 - mail: otto.larsen@rn.dk
Ulla Flintholm, Kommunalbestyrelsesmedlem, Venstre tlf. 61461460 – mail: ufl@jammerbugt.dk